Grilēti šampinjoni

Lai arī šogad pavasaris tuvojas pavisam lēni, tomēr ir dienas, kad saulīte  uzspīd spožāk un tas ir īstais pikniku laiks! Tie, kas vēlas piknikā ēst ceptu gaļu, to var darīt, bet ir arī tādi, kas gaļu neēd, tāpēc grilēti šampinjoni ir lielisks risinājums, lai piknika laikā visi būtu paēduši un priecīgi.

Šī laikam būs pirmā recepte, kurai nerakstīšu precīzu sastāvdaļu sarakstu, jo tas varbūt ļoti mainīgs, jo tas ir atkarīgs, kādas garšvielas jums ir mājās un kādas Jums garšo.

Nepieciešams:

  • 0,5 – 1 kg svaigi šampinjoni
  • eļļa (apmēram 50 ml)
  • dažādu kaltētu garšvielu maisījums (pēc garšas un gaumes, bet apmēram 1 -2  ēd.k.). Es esmu lietojusi kariju, vidusjūras garšvielu maisījumu, piecu piparu maisījumu, čili pulveri, sarkano papriku, kūpināto paprikas pulveri, timiānu utml.
  • sāls- pēc garšas
  1. Eļļu kārtīgi sajauc ar garšvielām un lej virsū uz pusēm pārgrieztiem šampinjoniem. Kārtīgi visu samaisa, lai sēnes pilnībā un vienmērīgi pārklātos ar eļļas un garšvielu maisījumu. Ja liekas, ka trūkst eļļas vai garšvielas, tad droši var likt klāt vēl. Ja ir laiks, atstāj uz apmēram 20 min garšām savilkties.
  2. Tad liek uz sakarsēta grila (var arī cep cepeškrāsnī) un cep, kamēr gatavs (apmēram 10 min).
5
928

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.