Avokado un turku zirņu humuss

Piedāvājumā avokado un turku zirņu humuss. Burvīgi krēmīga un veselīga avokado un turku zirņu uzkoda, ko var ātri pagatavot. Principā tas ir vēl viens klasiskā humusa variants. Lieliska uzkoda ne tikai ballītēs, bet arī ikdienā, piemēram, pasniedzot to brokastīs uz svaigi grauzdētas maizes vai sausmaizītēm.

Ļoti noderēs gadījumos, kad mājās ir kāds ļoti gatavs avokado un nav ne jausmas, kur to varētu likt,

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 300 g vārīti vai konservēti turku zirņi
  • 2 gab. ļoti gatavi un mīksti avokado
  • 1 ēd.k. tahini pastas (to var pagatavot arī pats – 2 ēd.k. grauzdētām sezama sēklām, kas sablendē ar 1 ēd. k. sezama eļļu vai olīveļļu)
  • ½ citrona sula
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 50- 100 ml olīveļļa (labas kvalitātes)
  • 2 – 3 ēd.k. ūdens
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  1. Turku zirņus, tahini pastu, citrona sulu, ķiploku, eļļu, ūdeni sablenderē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā.
  2. Pievieno avokado, pieliek pārējās garšvielas un sablenderē masu līdz galam līdz tā ir viendabīga.
  3. Ja vēlas šķidrāku humusa konsistenci, tad pievieno mazliet eļļas. Gatavs!
2
209

2 Komentāri

  1. Pingback: Klasiskais humoss | liene gatavo

  2. Pingback: Klasiskais humuss - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *