Zaļie kuskusa salāti

Pavasara krāsa noteikti ir zaļā krāsa. Tāpēc piedāvājumā zaļie kuskusa salāti, kuru sastāvā ir zaļas izejvielas- baziliks, svaigs gurķis un avokado. Kuskuss zaļo krāsu tas iegūst ar bazilika palīdzību. Veselīgi, skaisti un gardi salāti. Pamēģiniet!

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 100 g kuskuss
  • 1 neliels svaigs gurķis
  • Liela sauja svaiga bazilika (var aizstāt ar ēdamkaroti kvalitatīva bazilika pesto)
  • 1 pavisam neliels fenhelis
  • Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • ½ citrona sula
  1. Kuskusu uzvāra, ņemot vērā t instrukciju uz iepakojuma. Kamēr kuskuss gatavojas, baziliku ļoti smalki sasmalcina ar nazi vai virtuves kombainā.
  2. Fenheli sarīvē uz rupjas rīves, ieliek nelielā traukā un pārlej ar ½ citrona sulu un atstāj uz vismaz 10 min savilkties. Gatavam kuskusam pievieno sasmalcināto baziliku un visu izmaisa.
  3. Pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu svaigo gurķi un fenheli, kuram ir nospiesta citronu sula. Pievieno eļļu, sāli un piparus. Ja vēlas mazliet citronīgāku garšu, var pievienot mazliet to citronu sulu (sajaucot ar mazu karoti medu vai brūno cukuru), kurā bija fenhelis.
  4. Visu uzmanīgi samaisa un salāti gatavi!
1
71

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.