Viens no Gruzijas virtuves zināmākajiem ēdieniem – vistas čahohbili. Vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens. Lieliska izvēle gardām vakariņām. Garša ir vienkārši burvīga!
Starp citu, vai zinājāt, ka agrāk šo ēdienu gatavoja no fazāna nevis no vistas?
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 6 vistu šķiņķi (var ņemt arī vistu kājas- šķiņķi un stilbiņi vai arī var ņemt veselu vistu, ko sagriež pa gabaliem)
- 2 lieli sīpols
- 3- 4 ķiploka daiviņas
- 1 neliels čili
- 500 g tomāti savā sulā (tomātu sezonas laikā izmantot svaigus tomātus)
- 1- 2 tējk. hmeli suneli garšvielas
- cukurs- pēc garšas
- Sāls – pēc garšas
- 1 neliela buntīte svaigas kinzas (vai pētersīļi) un baziliks
- Eļļa- cepšanai
- Svaigi malti pipari
- Vistu šķiņķus (ja ēdienam izmanto vistu kājas, tad tās sagriež uz pusēm) apcep sakarsētā eļļā uz lielas liesmas no abām pusēm gaiši brūnu. Pievieno vidēji smalki sagrieztus sīpolus un sasmalcinātu čili, nogriež mazāku uguni un sautē visu, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un pusmīksti.
- Pieber hmeli- suneli un piparus. Visu izmaisa.
- Pievieno tomātus, sasmalcinātu ķiploku, samaisa un pievieno cukuru pēc garšas. Uzliek pannai vāku un atstāj sautēties uz nelielas uguns apmēram 10 – 15 min. Beigās pievieno sāli- arī pēc garšas.
- Tad liek klāt sagrieztos zaļumus, izmaisa un nogriež uguni, atstājot ēdienam vismaz 5 minūtes ievilkties.
1 432