Zivju zupa ar kausēto sieru

Zivju zupas ir tās, ko es labprāt ēdu. Parasti gatavoju zupu no laša, bet šoreiz izdomāju pagatavot no tām divām citām zivīm- no asariem, kas šajā receptē ir paredzēti buljonam, un līdakas, ko lieku klāt, lai tā tiešām būtu zivju zupa.

Zivju zupai, protams, varat izmantot jebkuru citu balto zivi. Sātīgumu šai zupai nodrošina klāt pievienotais kausētais siers.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 400 – 500 g līdakas filejas (ja nevēlaties satraukties par asakām zupā)
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 neliels kālis
  • 2 -3 kartupeļi
  • apmēram 200 g kausēts siers
  • sāls pēc garšas
  • dilles- dekoram (svaigas vai saldētas)
  • buljonam- 300- 400 g asari (iztīrīti, bez galvām), ½ nelielas selerijas sakne, 1 selerijas kāts, 3-4 ķiploka daiviņas, 1 liels sīpols, daži melnie graudu pipari un smaržīgie pipari, 1- 2 lauru lapas
  1. Katlā lej apmēram 2 litri ūdens, pievieno asarus (ja tie ir lieli pagadījušies, tad sagriež mazākos gabalos), kā arī līdakas fileju, nomizotus dārzeņus (burkānu un sīpolu liek veselus, selerijas sakni var sagriezt mazliet mazākos gabalos), ķiplokus. Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram 40 min līdz stundu. Vārīšanās laikā zupu vajag noputot. Kad vārīšanās tuvojas nobeigumam, pievieno piparus, lauru lapas.
  2. Kamēr vārās buljons, sagriež ripiņās burkānu un kubiciņos sagriež kartupeļus, kā arī kāli.
    Kad buljons izvārījies, to nokāš. Asarus un buljona dārzeņus tālākā procesā zupai neizmanto (jo tie jau visu savu labumu ir atdevušu zupai).
  3. Līdakas fileju izņem un sadala mazākos gabaliņos, lai vēlāk pievienotu zupai. Buljonā liek burkānus un kāļus, vārā kamēr pusmīksti, tad kartupeļus. Vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti.
  4. Pievieno kausēto sieru un svaigas dilles. Pievieno sāli, ja nepieciešams. Visu izmaisa un zupa gatava.
3
286

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.