Spageti ar zemesriekstu sviesta mērci

Ir neskaitāmi daudz recepšu, kurās tiek izmantoti spageti. Šīs varbūt ir tāda neierastāka recepte, jo tik ierastajiem spageti ir pievienota klāt zemesriekstu sviesta mērce. Bet ir vērts pamēģināt, jo pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs! Pikantumam šim ēdienam varat pievienot kaperus. Receptē ir izmantots Latvijā ražots zemesriekstu sviests, kuram nav pievienoti konservanti.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 200 – 250 g spageti makaroni

Mērcei:

  • 2- 3 ēd.k. zemesriekstu sviests (izmantoju Latvijā ražoto Nuteko zemesriekstu sviestu)
  • 1 tējk. medus
  • 2- 3 tējk. sojas mērce
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 neliels čili pipars
  • 2 ķiploku daiviņas
  • kaperi un zaļumi dekorēšanai- ja vēlas
  1. Izvāra spageti, ņemot vērā uz paciņas norādīto laiku.
  2. Kamēr tie vārās, gatavo mērci- sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  3. Kad spageti ir gatavi, ņem apmēram 100- 150 ml no ūdens, kurā vārījās spageti, pievieno mērcei. Izmaisa līdz veidojas viendabīga mērce.
  4. Gatavo mērci iemaisa spageti. Pasniedz, pārkaisītus ar kaperiem un zaļumiem.
2
20

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *