Piedāvāju izmēģināt mazliet neierastāku zupu – vistas un nūdeļu zupu ar kokosriekstu pienu. Zupa ir austrumu gaumē un tā ir pavisam vienkārši pagatavojama un ļoti garda. Viens, divi un gatavs!
Izdosies arī tiem, kuri negatavo pārāk bieži. Recepte ir tapusi, iedvesmojoties no žurnāla Fabolous Food.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 2 vistas šķiņķīši
- 150 g olu nūdeles
- 400 ml (1 bundža) kokosriekstu piens
- 1 litrs vistas buljona
- 100 ml ūdens
- Neliels- apmēram 2 cm svaiga ingvera gabaliņš
- 2 gab. ķiploku daiviņas
- ½ tējk. melnie piparu graudi
- 2 tējk. karijs
- 1 laims
- 3-4 tējk.zivju mērces
- Olīveļļa- cepšanai
- Svaigi pētersīļi- pārkaisīšanai
- Katlā ielej eļļu, sakarsē un uz mazas uguns ātri (30 sek) apcep sasmalcinātu ķiploku un kariju. Pielej klāt buljonu, ūdeni, kokosriekstu pienu, piparus. Uzvāra.
- Tiklīdz buljons vārās, tajā ieliek vistu šķiņķīši, kuriem ir novilkta āda. Vāra apmēram 20 min vai kamēr vista gatava.
- Vistu izņem no buljona un atdala no kauliem un liek atpakaļ katlā. Liek iekšā nūdeles un vāra apmēram 3 min. (nepārvārīt!). Pievieno laima sulu, zivju mērci. Laima sulu un zivju mērci vēl papildus, ja šķiet, ka ir nepieciešams.
298