Lēcu un paprikas krēmzupa ar kokosriekstu pienu

Ja vasarā gribas ko sātīgāku, bet gluži gaļas zupu negribas vārīt, tad varat izmēģināt šo – mazliet eksotiskā lēcu un paprikas krēmzupa ar kokosriekstu pienu. Eksotiskākais šajā ēdienā ir kokosriekstu piens, taču, ja gadījumā neesat lieli kokosriekstu piena fani, varat pusi no receptē minētā daudzuma aizvietot ar saldo krējumu.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 100 g sarkanās lēcas
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 vidēji selerijas kāti
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 čili pipars
  • 2 cm gabaliņš ingvera saknes
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • 400 ml vistas var dārzeņu buljons (vai vairāk, ja grib šķidrāku)
  • ½ tējk. sasmalcināts kumīns
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Eļļa- cepšanai
  1. Katlā ielej eļļu, uzkarsē to un apcep nelielos gabaliņos sagrieztu seleriju un smalki sagrieztu sīpolu. Uz vidējas liesmas cep, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 5- 8 min).
  2. Pievieno smalki sagrieztu čili piparu, sarīvētu ingveru, kumīnu un cep visu apmēram 1 min, pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, lēcas, kokosriekstu pienu, buljonu un vāra, kamēr paprika un lēcas ir mīkstas (apmēram 10 min).
  3. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un tad visu sablendē, pieliek sāli, piparus pēc garšas un vēlreiz uzvāra. Lēcu un paprikas zupa ir gatava!

* Receptei iedvesmoju smēlos no žurnāla „Fabulous Food”.

 

3
45

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.