Mango zupa ar kokosriekstu krēmu

Mango ir viens no maniem iecienītākajiem augļiem, tāpēc tos diezgan bieži izmantoju dažādos ēdienos. Šoreiz – mango zupa ar kokosriekstu krēmu. Mango zupas galvenā sastāvdaļa ir pēc iespējas gatavāki mango. Ja gadās iegādāties tādus pusgatavus, es tos vienkārši pāris dienas paturu virtuvē uz galda, lai nogatavojas līdz gatavībai.

Tā nu sanāk, ka šim ēdienam vajag iepriekš nedaudz sagatavoties. Piemēram, tajā skaitā iepriekšējā vakarā ielikt kokosriekstu piena bundžiņu ledusskapī, lai būtu iespējams saputot krēmu, ko pievienot zupai.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 3-4 gab. gatavi mango
  • 300 g bezpiedevu jogurts (es izmantoju grieķu jogurtu)
  • 400 ml kokosriekstu piens (pirms gatavošanas vismaz uz vienu nakti ielikt ledusskapī. NEKRATĪT!)
  • 2 laimu sula
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  1. Mango nomizo, izņem ārā kauliņu, sagriež gabaliņos un liek bļodā. Pievieno jogurtu, laima sulu un sablendē. Ja vēlas mazliet šķidrāku zupas konsistenci, tad pievieno nedaudz ūdens.
  2. Kokosriekstu piena bundžiņu izņem no ledusskapja (NEKRATĪT!) , attaisa vaļā un ar karoti uzmanīgi ņem ārā TIKAI virspusē nostājušos biezo krēmu, liek bļodā, pievieno vaniļas cukuru un puto krēmu apmēram 3 minūtes vai līdz krēms kļūst gaisīgs (izskatīsies kā saputots saldais krējums).
  3. Zupu pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī atdzist uz pāris stundām. Zupu pasniedz, vidū liekot saputoto kokosriekstu krēmu.
2
62

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.