Gurķu un avokado aukstā zupa

Ja ir apnikusi tik ierastā biešu aukstā zupas, tad var pamēģināt ko jaunu, šajā gadījumā daudziem varbūt ne pārāk populāru zupu – gurķu un avokado aukstā zupa.

Viens no nosacījumiem, lai izdotos garda zupa, ir gatavi avokado. Kā jau lielākā daļa auksto zupu, arī šo pagatavot ir elementāri, galvenais, lai ir pieejamas labas sastāvdaļas un blenderis.

No receptē minētā daudzuma sanāk aptuveni 2 – 3 nelielas porcijas. Sastāvdaļu daudzumu, protams, var palielināt, ja ir jāpabaro lielāks cilvēku skaits.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 6 – 8 īsie gurķi
  • 2 -3  gatavi avokado
  • 300 g bezpiedevu jogurts (es izmantoju turku jogurtu)
  • 1 neliels puravs
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 100- 200 ml auksts ūdens
  • ½ citrona sula
  • 2-3 svaigas piparmētru lapiņas
  • ½ tējk. čili pulveris
  • Sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas
  1.  Gurķus un avokado nomizo, (atstāj 1 gurķi un 1 avokado, ko pēc tam pievienot zupai) sagriež vidēji lielos gabalos un ieliek bļodā, turpat liek smalki sagrieztu puravu un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku.
  2. Pievieno jogurtu, ūdeni, citrona sulu un pārējās sastāvdaļa un visu sablendē līdz masa viendabīga. Ja vēlas šķidrāku zupu, tad pievieno vēl ūdeni.
  3. Zupai pievieno smalki sagriezto gurķi un avokado, izmaisa un liek vēsā vietā vismaz uz stundu atdzist.
    avokado_zupa
5
117

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.