Ļoti vienkārši pagatavojami biešu un bumbieru salāti ar fitaki sieru, kas ļoti piestāv rudenim, kad dārzos un laukos ir nogatavojušies dārzeņi, bet augļu kokos – gardi augļi. Un tas ir vēl viens variants kā izmantot bietes savā uzturā.
Šie salāti būs lieliska uzkoda vieglām pusdienām vai vakariņām. Savukārt fitaki (var lietot arī fetas sieru) dod patīkamu sātīgumu un sāļumu.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 1 gab. liela vai 2 vidējas bietes
- 2 vidēji bumbieri (vēlams tādi sulīgi)
- 100- 150 g fitaki vai fetas siers
- 4 – 6 saulē kaltēti tomāti
- pāris lielas saujas rukolas
- mandeļu skaidiņas- pārkaisīšanai
- mērcei- 2 ēd.k . balzamiko etiķis, 1 tējk. Dižonas sinepes, 2 ēd.k olīveļļa, 1 tējk. brūnais cukurs, svaigi malti pipari un sāls
- Bietes un bumbierus sagriež garenās skaidiņās. Saulē kaltētos tomātu- nelielos gabaliņos.
- Sagatavo mērci- sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
- Kārto salātus porcijās- uzliek vienādā daudzumā uz šķīvjiem rukolas, liek sagrieztās bietes, tomātus un bumbierus, pārkaisa ar gabaliņos sasmalcinātu fetaki sieru.
- Pārlej sagatavoto mērci un ar uz sausas pannas grauzdētām mandeļu skaidiņām.
229