Cepti burkāni ar timiānu un ķiplokiem

Cepto burkānu recepti es aizguvu, ieklausoties savas kolēģes ieteikumos. Izdomāju pamēģināt un sanāca ļoti gardi. Izrādījās ļoti vienkārši pagatavojams un veselīgs ēdiens. Vienīgais laikietilpīgākais process visā šajā pasākumā ir burkānu sagriešana salmiņos. Jo smalkāk sagriezti burkāni, jo ātrāk ēdiens būs gatavs! Piemērots arī veģetāriešiem.

Un jā, ķiploku es lieku gandrīz visas sāļajās receptēs, arī šajā.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 500 g burkāni
  • 3-4 gab. ķiploku daiviņas
  • 1- 2 tējk. kaltēts timiāns
  • Olīveļļa- cepšanai
  • Sāls, pipari- pēc garšas
  1. Burkānus notīra un sagriež garenos salmiņos (pēc iespējas smalkāk). Uz pannas sakarsē olīveļļu, liek iekšā burkānus un sautē, kamēr mīksti.
  2. Kad burkāni ir gandrīz gatavi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un timiānu.
  3. Cep, nepārtraukti maisot, apmēram 1 minūti, kamēr gatavs. Ēd siltus. Var būt kā lieliska piedeva pamatēdienam.
4
15

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *