Cepeškrāsnī cepts lasis ar bazilika un parmezāna garoziņu

Lai arī cepeškrāsnī cepts lasis ar baziliku un parmezāna garoziņu skan sarežģīti, tas patiesībā ir ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens. Un tas ir veids kā varbūt dažiem tik pierasto lasi padarīt mazliet savādāku ar dažādākām garšas niansēm. Un vēl jo vairāk – cep cepeškrāsnī lasi (un ne tikai) ir ļoti ātra un vienkārša metode, kā ietaupīt laiku virtuvē.

Kamēr vēl ir iespējams tikt pie sezonāli svaiga, varbūt pat pašaudzēta bazilika, noteikti šo recepti ir jāizmēģina! Bet tā kā šobrīd arī nesezonā ir iespējams tikt pie zaļumiem, tad šādu lasi var pagatavot jebkurā laikā. Noteikti noderēs gadījumos, kad jāpabaro lielāks cilvēku skaits.

Parasti šim ēdienam pērku veselu lasi un pati filēju, bet var pirkt arī gatavas laša filejas.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 vesels lasis (vai 2 laša filejas)
  • 2 lielas saujas svaiga bazilika
  • 70 g sarīvēts parmezāna siers (vai cits cietais siers)
  • 100 g sausiņi vai kaltēta baltmaize, vai rīvmaize
  • 100 ml olīveļļa
  • 2 tējk. Dižonas sinepes
  • svaigi malti pipari pēc garšas
  • ½ citrona miziņas
  1. Ja pērkat veselu lasi, tad to iztīra un sadala (izņem asakas, nogriež galvu utml.). Ņem 2 filejas, kārtīgi to ierīvē ar eļļu. Tikmēr gatavo virsū liekamo pildījumu (ja ir virtuves kombains, tad tas būs pavisam ātri)- sīki sasmalcina baziliku, pieliek klāt sarīvēto citrona miziņu, sieru un rīvmaizi vai sasmalcinātos sausiņus. Pievieno olīveļļu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno piparus.
  2. Liek lasi uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, pārsmērē katru pusi ar 1 tējk. sinepju (kopā 2 tējk. uz visu lasi), pārliek pāri pildījumu, to nedaudz piespiež, lai veidojas vienmērīga, smuka garoziņa.
  3. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180Cgrādos un cep apmēram 15- 20 min (galvenais nepārcept!). Gatavs!
6
522

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.