Līdakas kotlešu recepti esmu iemācījusies no savas mammas un tās sanāk tik labas, ka nekādas būtiskas izmaiņas tajā nav veiktas. Lai nemulsinātu tos, kas gaļu nelieto, šajā receptē gaļa tomēr tiek lietota, bet tikai pavisam nedaudz, lai līdakas kotletes būtu sulīgākas.
Var jau protams arī mēģināt bez gaļas, bet tad tās nesanāks tik sulīgas, jo līdaka pēc būtības ir diezgan sausa zivs.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 1 kg līdakas fileja
- 250 g svaiga cūkgaļa (cauraudzis) (var aizvietot ar 150 g žāvētas gaļas)
- 4 šķēles graudu maizes vai baltmaizes
- 200 g biezpiens
- 1 sīpols
- 4- 5 daiviņas ķiploka
- 5 ēd.k. skābs krējums
- 100 ml ūdens
- Sāls, pipari pēc garšas
- Gaļasmašīnā samaļ līdakas fileju (tādā veidā var viegli izvairīties no sīkajām asakām, kas iespējams tīrīšanas laikā nav pamanītas). Kopā ar zivi, samaļ arī gaļu, sīpolus, ķiplokus un iepriekš pāris minūtes ūdenī izmērcētu maizi. Masai pievieno biezpienu, skābo krējumu un ūdeni.
- Pievieno garšvielas un kārtīgi visu samīca.
- Ar rokām veido nelielus plācenīšus un cep uz pannas sakarsētā eļļā no abām pusēm gaiši brūnas. Labu apetīti!
796
Sanāca gardas. Jo īpaši bērniem gāja pie sirds, kuri parasti ar zivīm uz “jūs”…😉
Prieks, ka garšoja! 🙂