Pikšas kotletes ar čili, laimu un ingveru

Zivis es ēdu biežāk nekā gaļu un tāpēc mēģinu tās gatavot pēc iespējas dažādāk. Šoreiz zivju kotletes mazliet savādākas- pikantākas, ar vairāk austrumu virtuvei raksturīgām garšām – čili, laima sulu, mazliet ingvera un ķiploku. Kotletes ir gana pikantas, tāpēc tiem, kuriem asi ēdieni īpaši negaršo, var samazināt pieliktā čili daudzumu.

Tā kā tagad ir iespējams iegādāties kvalitatīvu saldētu pikšu smalkmasu no Oscar Fish, tad pašu kotlešu pagatavošanas process ir pavisam vienkāršs, kas ir lasāms zemāk esošajā receptē.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 450 g pikšas smalkmasas (es izmantoju Oscar Fish produkciju, bet var izmantojot jebkuru maltu balto zivi)
  • ½ – 1 čili
  • 1 – 2 tējk. uz smalkas rīves sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 laims
  • 1 liela ķiploka daiva
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • apmēram 2 ēd.k. milti (ar kaudzi) – var likt jebkurus miltus vai arī aizvietot ar rīvmaizi
  • krietna šķipsna jūras sāls
  • mazliet svaigi malti pipari
  1. Atkausē aukstā ūdenī saldēto pikšas masu (apmēram stunda). Tad masu liek bļodā, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sasmalcināto ingveru, ļoti sīki sakapātu čili.
  2. Laimu pārgriež 4 daļas un no 3 daļām masā izspiež sulu (laima sulu liekat klāt pamazām, lai masa nebūtu pārāk skāba. Tā kā man bija liels un sulīgs laims, tad man pietika ar 3 laima daivām). Visu izmaisa. Pievieno eļļu, olu un miltus, kā arī garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
  3. Ar rokām veido nelielus plācenīšus un cep eļļā uz sakarsētas pannas no abām pusēm gaiši brūnas.
  4. Pasniedz un ēd uzreiz siltus, bet labi garšo arī atdzesētas.
3
13

2 Komentāri

  1. Liene 15/02/2017 at 21:11

    Paldies par recepti! Sanāca burvīgas kotletes un bez klasiskā sīpola un pienā mērcētas baltmaizes. Jauna, superīga garša!

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *