Burkānu un apelsīnu smūtijs

Pirms kāda laika tā bija modes lieta – ēdienreizes aizstāt ar šāda veida kokteiļiem, bet jāsaka, ka es tos lietoju vēl pirms tā lielā kokteiļu “buma” un turpinu to darīt arī tagad. Īpaši vasarā šāds brokastu vai vakariņu veids ir pats ātrākais, kādu vien var iedomāties. Kokteiļu variācijas ir milzum daudz, bet šoreiz piedāvāju šādu – spilgti dzeltenu – ar burkāniem un apelsīniem.

Vienīgais, kas ir jāņem vērā, gatavojot šādus kokteiļus, ir jaudīgs kokteiļu blenderis, jo ar rokas blenderi tādu konsistenci nevarēs dabūt.

P.S. Par to, kā tad pareizi dēvēt šos kokteiļus, es īsti nezinu. Ikdienā es pati tos dēvēju par smūtijiem. Latviskojot – pieņemsim, ka tos sauc par biezkokteiļiem.

Nepieciešams (1 lielai porcijai vai 2 mazākām):

  • 1 vidēji liels apelsīns
  • 1 neliels burkāns
  • 1/2 vai 1 neliels selerijas kāts (ja negaršo selerija, var tās vietā likt gurķi)
  •  1 tējk. čia sēklas (var pievienot jebkuras sēklas, piemēram, linsēklas, ķirbju sēklas vai arī riekstus)
  • apmēram 300 ml ūdens
  • 1 tējk. olīveļļa (lai burkānā esošie vitāmīni labāk uzsūktos)
  1. Nomizo burkānu un apelsīnu. Sagriež nelielos gabalos un liek blenderī. Pievieno arī sagrieztu selerijas kāti, kā arī cīa sēklas. Pievieno ūdeni un blenderē apmēram 1- 2 min, kamēr viss ir sasmalcinājies. Gatavam kokteilim pievieno eļļu un visu samaisa.
  2. Proporcijas ir aptuvenas. Ar šādām proporcijām kokteilis nesanāk pārāk biezs, tāpēc, ja vēlaties biezāku kokteili, tad pievienojiet mazliet vairāk apelsīna, piemēram.

*Es šo kokteili pagatavoju ar pārtikas smalcinātāju Nutribullet Pro. Saņēmu šo ierīci testēšanai un, lai arī sākumā mazliet šaubījos par šo ierīci, tad jāsaka, ka tas smalcina ļoti labi un kokteiļus var pagatavot nepilnas minūtes laikā.
kokteilis

4
12

2 Komentāri

  1. Autors 26/05/2016 at 07:42

    Ņammma? Varbūt ir padomā, kāda recepte sāļajam smotijam ?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 26/05/2016 at 08:25

      Jā, ir gan padomā 🙂 Ar zaļumiem, uz jogurta vai kefīra bāzes utml.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *