Ceptas baklažāna šķēles ar tomātiem un mozzarella sieru

Internetā salasījos visādas labas lietas par baklažāniem, cik daudz tur vitamīnu un visādu citādu labumu. Ceptas baklažāna šķēles ar tomātiem un mozzarella sieru ir pavisam vienkārši pagatavojams ēdiens, kuru var gatavot ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.

Receptē visas sastāvdaļas ir minētas par pamatu izmantojot 1 baklažānu, tāpēc, ja ir lielāks ēdāju skaits, droši proporcionāli palieliniet sastāvdaļu daudzumu. Šāds ēdiens lieliski garšo kopā ar svaigiem salātiem.

Un kā jau saprotams- piemērots arī veģetāriešiem. Bet ar pildījumu var eksperimentēt- gaļēdāji var zem tomātu un siera kārtas likt, piemēram, apceptu malto gaļu utml.

Nepieciešams:

  • 1 vidēja izmēra baklažāns
  • 1- 2 tomāti
  • 1- 2 gab. mozzarela siers
  • sāls (baklažānu ierīvēšanai)
  • svaigs baziliks
  • nedaudz olīveļļas
  1. Baklažānu nomazgā un sagriež 4 pabiezās šķēlēs. Ierīve no abām pusēm ar sāli un atstāj bļodā atsuloties uz 30 min. Pēc tam baklažāna šķēles nomazgā un nosusina.
  2. Kārto uz cepešpannas, pārslaka ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 170- 180 grādos apmēram 20 min. vai kamēr baklažāna šķēles gandrīz mīkstas.
  3. Izņem no krāsns un uz baklažāna šķēlēm liek ripiņās sagrieztus tomātus un mozzarella sieru. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl kādas 5 min, līdz siers ir nedaudz izkusis.
  4. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un ēd siltas.
4
182

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.