Karameļu saldējums

Saldējumu esmu gatavojusi jau iepriekš, izmantojot dažādas metodes. Visātrākā un vienkāršākā pamatmasai izmantot tikai saldo krējumu, pievienojot dažādas piedevas. Tagad kaut kas no klasikas- karameļu (vai karameles) saldējums.

Karameles mērci gatavoju pati nevis iegādājos jau gatavu, kas izrādās ir pavisam vienkārši. No receptē minētā daudzuma sanāk aptuveni 1 litrs saldējuma. Pilnīgi droši varat palielināt receptē minēto produktu daudzumu, ja jūsmājās ir daudz saldummīļu.

Nepieciešams:

  • 0.5 litrs saldais krējums (35%)
  • Karameles mērcei: 210 g cukurs+ 85 g sviests +100 ml  saldais krējums
  1. Karameles gatavošana: Katlā ieber cukuru un liek to karamelizēties uz mazas uguns, ik pa laikam sakratot, lai cukurs vienmērīgi izkūst. Galvenais NEPIEDEDZINĀT cukuru, jo tad karameles masa būs rūgta!
  2. Kad cukurs izkusis, noņem katliņu no uguns un pievieno sviestu. UZMANĪGI- masa sāks burbuļot! Un tad tikpat uzmanīgi ar putu slotiņu iemaisa sviestu cukurā. Kad tas izdarīts, pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  3. Kad karameļu mērce gandrīz atdzisusi, saputo saldo krējumu mīkstās putās t.i. gandrīz gatavu – tā, ka liekas, ka vēl mazliet vajadzētu uzputot, lai būtu gatavs. Uzputotajā krējuma viegli iemaisa atdzisušo mērci, kamēr sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās.
  4. Ņem lēzenu trauku un lej iekšā gatavo masu. Liek saldētavā.
  5. Un tagad pats svarīgākais visā procesā- saldējuma maisīšana! Ar putojamo slotiņu vai ar dakšiņu ik pēc pusstundas (vai ik pēc 40 min. vai stundas- atkarībā no  saldētavas) apmaisa saldējumu. Un tā vēl kādas 2- 3 reizes līdz saldējums pilnībā sasalis. Tas arī viss!
    karamelu saldejums
7
332

1 Komentārs

  1. Pingback: Karameļu mērce | liene gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.