Saldējums vafelē

Mājās pavisam vienkārši var pagatavot saldējumu arī bez speciālas saldējuma mašīnas un bez maisīšanas. Tavs vasaras kārums varētu būt šis saldējums vafelē, ko var pagatavot burtiski 10 minūšu laikā (+ saldētavas laiks). Taču, ja to pagatavo vakarā, tad no rīta tas būs jau ēdams un nebūs nepacietīgi jāgaida tās dažas stundas, kamēr saldējums sasalst.

Manuprāt, lielisks saldums, kuru var pagatavot kopā ar bērniem.

Starp citu, pēc šāda paša principa var pagatavot saldējumu bez vafeles, masu vienkārši ieliekot traukā.

Nepieciešams:

  • 500 ml saldais krējums
  • 250 – 350 g iebiezinātais piens ar cukuru (ja grib pagatavot šokolādes saldējumu, tad var pielikt klāt iebiezināto pienu ar šokolādi)
  • 2 vafeļu plāksnes
  • piemērots trauks saldējuma sasaldēšanai (atbilstošs vafeļu plāksnes izmēram)
  1. Ledusskapī atdzesētu saldo krējumu lej traukā ar augstām malām un puto, kamēr tas ir gandrīz gatavs – saputots gaisīgs, bet gana stingrs.
  2. Pievieno iebiezināto pienu un vēl pavisam nedaudz saputo, līdz masa viendabīga.
  3. Ņem trauku, kurā saldēsi saldējumu (man bija 23 cm diametra stikla forma, bet var ņemt arī metāla formu ar noņemamām malām) un izklāj to ar cepamo papīru.

    Iesaku to darīt, jo tad masu ir vieglāk izņemt no formas.

  4. Tad formā ieliek vienu vafeļu plāksni, liek saputoto saldā krējuma un iebiezinātā piena masu formā, vienmērīgi izlīdzina un liek virsū otru vafeļu plāksni, to pavisam nedaudz piespiežot.
  5. Formu liek saldētavā uz vismaz 2 – 4 stundām, vai kamēr saldējums ir pilnībā sasalis. Gatavs! Es gan parasti to gatavoju vakarā, kad masa pa nakti top par gardu saldējumu.
  6. Izņem no saldētavas, sagriež trijstūros, kvadrātos vai kādās citās formās un gardu muti ēd, cienājot draugus, radus un cienājoties paši.
6
1 558

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.