Cepeškrāsnī cepti reņģu rullīši

Beidzot manā blogā pirmā zivju ēdiena recepte! Un pie tam – pavisam vienkārša – cepeškrāsnī cepti reņģu rullīši. Reņģes man garšo, it īpaši ceptas un marinētas tomātu mērcē kopā ar marinētiem sīpoliem… Mmmm… Tās es varētu ēst katru dienu, bet ir taču vēl tik daudz veidu kā pagatavot šo vienkāršo zivi un padarīt to par elegantu ēdienu!

Tāpēc piedāvāju pagatavot ceptus reņģu rullīšus. Tos var uzcept arī uz pannas, bet tie, kas ir cepuši reņģes zin, ka cepšanas laikā ne visai patīkamā zivju smarža izplatās pa visu māju + tas ir visai laikietilpīgs process. Tāpēc arī tāds risinājums- izmantot cepeškrāsni. Nav specifiskās smaržas un viss ir gatavs apmēram 20 minūtēs.

Nepieciešams:

  • 1 kg svaigas reņģes
  • 80- 100 g rīvmaize
  • 1/2 citrona sula
  • sāls, pipari, timiāns, estragons u.c. garšvielas pēc izvēles
  • sviests- veidnes ietaukošanai
  • zaļumi, piemēram, dilles
  1. Iztīra reņģes, izņem asaku (tas laikam arī ir vienīgais laikietilpīgais process). Sanāk tādas kā reņģu filejas. Zivis noskalo aukstā ūdenī. Cepamo formu (man bija apm. 23 cm diametrā) ietauko ar piciņu sviesta. Bļodā ieber rīvmaizi, kurai ievieno šķipsnu sāls, maltus melnos piparus, timiānu u.c. garšvielas pēc izvēles. Var pievienot arī kādas īpaši zivīm domāto garšvielu maisījumu. Visu samaisa.
  2. Paņem reņģu fileju, satin rullītī (nevis gareniski, bet no astes puses uz galvas pusi) un apviļā rīvmaizē, liek cepamformā ar savienojuma vietu uz leju. Filejas liek vienu otrai cieši klāt. Kad panna pilna, pārslaka zivis ar citrona sulu un zaļumiem (ja vēlas).
    Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15- 20 min. vai kamēr zivis ir gaiši brūnas. Ēd siltas. Vai atdzesē un iemarinē.
    Padomi!
  3. Ja nav laika vai vēlmes tīrīt zivis, tad veikalos vai tirgū ir iespējams iegādāties jau gatavas reņģu filejas. Tad šī ēdiena pagatavošana ir pavisam ātra.
  4. Ieteiktu izvēlēties tādas vidēja vai lielāka izmēra reņģes, jo tādas ir vieglāk tīrīt 🙂
4
327

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.