Kartupeļu un pētersīļu sakņu biezputra

Parasto kartupeļu biezputru var padarīt interesantāku pievienojot pētersīļu sakni, tāpēc manā virtuvē tapa kartupeļu un pētersīļa sakņu biezputra.

Pētersīļa sakne ir mans šī gada atklājums dārzeņu jomā. Izskatās kā balts burkāns, bet pēc garšas saldens. Tas, kas man patīk- tai nav specifiskā pētersīļu lapu garša, kas dažiem ne visai patīk. Un vēl – pētersīļa sakne ir ārkārtīgi vērtīgs dārzenis, jo ir lielisks šķiedrvielu avots. Var lietot arī svaigus, piemēram, salātos.

Pagatavojiet un vērtējiet paši, bet man jau nu ļoti garšo! Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.

Nepieciešams:

  • 1 kg nomizoti kartupeļi
  • 500-600 g nomizotas pētersīļa saknes
  • 400- 600 ml piens (piena daudzums ir atkarīgs no tā, vai vēlaties biezāku vai šķidrāku putru).
  • 50 g sviests
  • sāls- pēc garšas
  • šķipsna malts muskatrieksts
  1. Pētersīļa saknes  sagriež nelielos gabalos, liek vārošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls, un vāra apmēram 10 min. Pieliek nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus un vārā līdz visi dārzeņi ir pavisam mīksti . Nolej ūdeni, pievieno sviestu un sastampā, pievieno maltu muskatriekstu.
  2. Tad masai pa daļām lej klāt siltu pienu un ar mikseri puto, kamēr masa kļūst vienmērīga un gaisīga (aptuveni 5- 10 min.). Gatavs!

Padoms – lai iegūtu gaisīgu biezputru, tad biezputras gatavošanā nederēs rokas jeb kāta blenderis, jo ar to masu nebūs gaisīga un mutē kūstoša, bet gan blīva un ķepīga kā līme.

5
91

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.