Jau pagājušo gadu taisīju rudzu piparkūkas un visi teica tikai atzinīgus vārdus, tāpēc šogad- gatavoju atkal! Un tā kā tagad var jebkurā daudzumā iegādāties svaigi maltus rudzu miltus Graudaspēks veikalā, tad rudzu piparkūku gatavošanai nekādu šķēršļu nebija. Labs variants, lai kaut mazliet samazinātu kviešu miltu lietošanu uzturā, īpaši tiem, kuriem tas ir aktuāli.
Nepieciešams:
- 300 g iesala ekstrakts
- 200 g brūnais cukurs (var parasto, bet tad liek kādus 150 g)
- 3 ēd.k. piparkūku garšvielas
- 150 g sviests
- 400 g rudzu milti
- 300 g kviešu milti
- 1 ola
- Sagatavo mīklu: iesalu, sviestu, cukuru liek katlā, izkausē un uzvāra. Verdošā iemaisa kviešu miltus un garšvielas. Atdzesē. Kad mīkla atdzisusi līdz istabas temperatūrai, mīklā iejauc olu un rudzu miltus. Visu kārtīgi izmīca. Mīklu liek ledusskapī vismaz uz vienu diennakti.
- No mīklas veido figūras un cep cepeškrāsnī viegli brūnas, apmēram kādas 10- 15 min. 180 grādos iepriekš sakarsētā krāsnī.
- Ņem ārā no krāsns un nedaudz atdzesē, pirms ņemt tās nost no plāts, jo tās var būt nedaudz mīkstas.
* Recepte aizgūta no žurnāla Ieva, ar nelielās manām korekcijām.
4 420
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo