Garšvielas ir būtiska ēdienu sastāvdaļa. Ar tām var ēdienu celt un var arī gremdēt, ja tiek lietotas par daudz. Garšvielu maisījums “Everything bagel” nosaukums (citur internetā figurē arī nosaukums Everything but the bagel) jau liecina, ka tas iesākumā ir bijis paredzēts pārkaisīšanai beigeļiem jeb sāļām rauga maizītēm ar caurumu vidū, kurus izmanto kā pamatu pildītām sviestmaizēm.
Garšvielas var droši lietot arī citos ēdienos, piemēram, citām maizītēm, krāsnī ceptiem dārzeņiem, svaigiem tomātiem, avokado, olām, kartupeļiem un vistai.
Garšvielu maisījuma pagatavošana ir super vienkārša un ātra – galvenais atrast visas paredzētās izejvielas.
Svarīgi! Receptē vajag izmantot drupinātus ķiplokus, sīpolu granulas un arī rupjo jūras sāli. Tās garšvielas, kas ir samaltas pulverī, šoreiz nederēs.
Nepieciešams:
- 2 ēd.k baltās sezama sēklas
- 2 ēd.k. melnās sezama sēklas (ja nav, var likt arī baltās) es tās parasti pērku garšvielu veikalā “Spice house”
- 1 ēd.k. ķiploku granulas (jeb drupināti ķiploki)
- 1 ēd.k. sīpolu granulas
- 1 ēd.k. magoņu sēklas
- 2 tējk. rupjā jūras sāls
- Recepte ir pavisam vienkārša – paņem nelielu bļodiņu un samaisa visas garšvielas. Un viss! 🙂
- Glabā nelielā burciņā ar vāku.
- Garšvielas var izmantot pārkaisīšanai, cepot maizi (jau minētos beigeļus), bet var droši lietot arī citos ēdienos, piemēram, citām bulciņām (ne tikai beigeļiem), krāsnī ceptiem dārzeņiem, svaigiem tomātiem, avokado, olām, kartupeļiem, vistai, zivīm un vēl visam kam.