Sākam jauno 2012.gadu ar kaut ko saldu, bet veselīgu! Šis, lūk, ir tāds burkānu kēkss no zirņu miltiem, kas ir piemērots visiem- gan veģetāriešiem, gan vegāniem, gan tiem, kuri vienkārši ir izlēmuši uzturā nelietot olas un/ vai kviešu miltus. Kā ir ar glutēna klātesamību, 100% neesmu pārliecināta, internetā nevarēju atrast šādu informāciju. Ja kāds zin, būtu ļoti pateicīga, ja kāds pateiktu.
Un jā- zirņu miltus var iegādāties veikalā Graudaspēks. Katrā ziņā- ir vērts pamēģināt!
Nepieciešams:
- 500- 600 g smalki sarīvētu burkānu
- 300 g zirņu milti
- 200-250 g brūnā cukura
- 200 ml eļļas
- 150 ml apelsīna sulas
- 2 tējk. kanēļa
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. sodas
- 150 g valrieksti
- 100 g sasmalcinātas aprikozes
- Sajauc sausās sastāvdaļas (milti, cukurs, kanēlis, soda, cepamais pulveris, sāls). Pievieno sasmalcinātus riekstus un aprikozes. Citā traukā eļļu samaisa ar apelsīnu sulu un smalki rīvētiem burkāniem. Tam pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu.
- Kēksa veidni (man bija taisnstūra 28 x 15 cm ) ietauko. Mīklu liek veidnē (man mīkla sanāca samērā bieza) un 180 grādos cep līdz gatavs, 1 stundu un vēl mazliet. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja iedurot kēksā, tas ir sauss, tad kēkss ir gatavs.
* recepte aizgūta kādā no interneta ēdienu blogiem, ar nelieliem manis uzlabojumiem.
4 485
Kā tu domā, kāda eļļa būtu vispiemērotākā?
Es parasti lietoju olīvelļu.
Superr recepte,paldies.Es lieku vairàk aprikozes un dalu mīklu 2 daļàs-super-divi keksi sanàk.
Paldies par atsauksmi. Un man liels prieks, ka sanāca un garšo! 🙂
Ļoti gards.
Prieks, ka garšoja! 🙂