Kabaču ievārījums ar ingveru

Kabacis ir tipisks rudens dārzenis un tas ir arī viens no tiem dārzeņiem, kuru var izmantot ne tikai sāļajos, bet arī saldajos ēdienos, piemēram, uzvārīt pārsteidzoši gardu kabaču ievārījumu ar ingveru, kas lieliski papildina ievārījuma garšu. Tas būs lielisks papildinājums dažādām uzkodu platēm, piemēram, kopā ar sieru vai grauzdētu maizi.

Recepti atradu kādā no senākiem “Ievas receptes” žurnāliem, izlēmu pamēģināt un priecājos, ka to izdarīju. Tagad jau vairākus gadus to gatavoju un priecājos par rezultātu. Pagaidām vēl neviens ar pirmo reizi nav uzminējis ievārījuma galveno sastāvdaļu – kabaci.

Starp citu, šis ir viens no veidiem kā izmantot lielos, raženi izaugušos kabačus.

Nepieciešams:

  • 500 g sarīvēts kabacis
  • 1 – 2 ēd.k. ingvers (sarīvēts uz smalkas rīves)
  • 2 citronu sula
  • 400 g ievārījuma cukurs
  • 50 ml ūdens
  1. Kabaci nomizo, izņem sēklas un sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež sīkos kubiņos. Liek katlā, pievieno sarīvēto ingveru, ūdeni un vāra uz mazas uguns, līdz sarīvētais kabacis vai kabaču gabaliņi ir mīksti.
  2. Tad pievieno citronu sulu, cukuru un vāra apmēram 5 – 10 min. Gatavo ievārījumu pilda tīrās, sterilizētās burkās un cieši uzliek vāciņu.
  3. Glabā tumšā un vēsā vietā. Līdz šim es esmu glabājusi ledusskapī, kur tas lieliski uzglabājas gana ilgu laiku (man tas ir stāvējis ledusskapī pat gadu).
  4. Lieliski garšos kā uzkoda ar sieru, balto gaļu vai vienkārši uz graudzētas maizes.
9
1 317

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.