Dārzeņu zupas var gatavot ļoti dažādas. Parasti es tās gatavoju no tādiem dārzeņiem, kas tobrīd atrodas mājās. Saldais kartupelis jeb batāte veikalos parādās arvien biežāk, tāpēc iesaku izmēģināt salikt kopā šo aizjūras dārzeni ar mūsu pašu burkānu. Tad nu tapa krāsnī ceptu saldo kartupeļu un burkānu krēmzupa. Zupas pagatavošanas veids t.i. dārzeņu apcepšana cepeškrāsnī, padara zupas garšu intensīvāku.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 1 liels saldais kartupelis
- 1 šalotes vai saldais sīpols
- 2 vidēji burkāni
- 1 tējk. kaltēts timiāns
- ¼ tējk. malts muskatrieksts
- Sāls, pipari
- 1- 2 l dārzeņu buljons
- 2- 3 ēd.k. olīveļļa cepšanai
- Maizes grauzdiņi – pasniegšanai
- Kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, lai ātrāk izcepas. Visu liek bļodā, pārslaka ar eļļu, pārber ar timiānu un samaisa. Liek uz cepešplāts un cep sakarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 15 – 20 min vai kamēr mīksti.
- Kad dārzeņi ir mīksti, liek tos bļodā vai katlā, pielej pa daļām (šādā veidā regulējot zupas biezumu) karstu buljonu un sablendē. Pārkaisa ar maizes grauzdiņiem. Gatavs!
P.S. Šīs zupas pagatavošanai var izmantot gan rokas blenderi, gan arī kokteiļu (krūzes) blenderi.
6 485
MMM atgādina kaut ko no franču ēdienkartes , izskatās un izklausās lieliski 🙂