Sezonas dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Nekas nevar būt gardāks par kartupeļiem, burkāniem, zirnīšiem un citiem dārzeņiem, kas ir izauguši tepat Latvijā un iespējams pašu dārzā. Klasiska dārzeņu zupa, ko diezgan bieži ēdu bērnībā.

Svinam rudens ražas laiku!

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 2 burkāni
  • 1 vidējs puķkāposts
  • 300 – 400 g zaļie zirnīši
  • 200 g sviesta pupiņas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels fenhelis
  • 2 litrs dārzeņu buljona
  • 300 – 400 g kausētais siers
  • eļļa cepšanai
  • sāls un pipari pēc garšas
  1. Sakarsētā eļļā (katlā) apcep vidēji smalki sagrieztu fenheli. Kad fenhelis gandrīz mīksts, pievieno sagrieztu ķiploku un visu mazliet pacep. Pievieno buljonu.
  2. Kad buljons sāk vārīties, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus, pavāra 5 minūtes, un tad ik pēc 5 min. pēc kārtas pievieno pārējos dārzeņus- zirņus, nelielos gabalos sagrieztas sviesta pupiņas, puķkāpostus.
  3. Kad visi dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno kausēto sieru, visu vēl pavisam mazliet pavāra un gatavs! Dekorē ar zaļumiem.
3
10

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *