Ķirbju krēma un cepumu kārtojums

Ķirbis ir viens no maniem mīļākajiem dārzeņiem jeb precīzāk- ogām. Lietoju to zupās, sacepumos vai vienkārši – marinētus. Lūk, viens gards deserts – ķirbju krēma un cepumu kārtojums, kuru var ļoti vienkārši un ātri pagatavot, ja vien jums jau iepriekš ir sagatavots ķirbju biezenis. Deserts ir gana salds un sātīgs.

Ja vēlas kārtojumu atspirdzinošāku, var kā vienu no kārtām likt svaigas, blendētas dzērvenes vai brūklenes ar cukuru.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 350 g ķirbju biezeņa*
  • 400 g svaiga krēmsiera
  • 300 ml saldais krējums
  • 100 g pūdercukurs
  • ½ tējk. malts kanēlis
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 tējk. brūnais cukurs
  • 4 – 6 ēd.k. grauzdētu un sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 200 g auzu pārslu cepumi (vai kādi citi viegli drūpoši cepumi)
  1. Krēmsieru sajauc ar pūdercukuru un ķirbju biezeni. Pievieno kanēli un vēlreiz visu samaisa. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un brūno cukuru, un apmēram 3 ēd.k. pievieno ķirbja krēma masai. Visu uzmanīgi samaisa. Atlikušais saldais krējums paredzēts citai deserta kārtai.
  2. Ņem glāzes vai deserta traukus un sāk gatavot kārtojumu. Apakšā liek sadrupinātus cepumus (es ieteiktu tos nesaberzt pavisam smalki līdz smilšu struktūrai, bet atstāt vismaz tādus nelielus gabaliņus- tekstūrai). Tad mazliet riekstus. Nākamā kārta- ķirbju krēma masa, tad putukrējums, tad atkal cepumi, rieksti, ķirbju siera masa un putukrējums, līdz paredzētais deserta trauks ir pilns.

* Ķirbju biezeni var pagatavot pavisam vienkārši. Ir 2 varianti:

  1. Ja ir cepeškrāsns, tad ķirbi ar visu mizu sagriež šķēlēs un liek cepeškrāsnī 170- 180 grādos cepties, kamēr tas ir mīksts (aptuveni 20- 30 min). Kad tas ir gatavs. Mīkstumu ar karoti izgrebj un sablenderē. Pirms pievienošanas kūkai- pilnībā atdzesēt!
  2. Ja nav cepeškrāsns, tad ķirbi nomizo, sagriež vidēji lielos gabalos un liek to tvaicēšanas sietā un tvaicē, kamēr mīksts. Sablendē. Pirms pievienošanas kūkām, vēlams šādi sagatavotu biezeni sietā notecināt, lai nebūtu lieks šķidrums.
6
358

1 Komentārs

  1. Pingback: Kā pagatavot ķirbju biezeni? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.