Cepts lasis apelsīnu mērcē ar rozmarīnu

Lasis ir gana populāra zivs un to var pagatavot ļoti dažādi. Vai cepts lasis sader kopā ar augļiem, šajā gadījumā- apelsīniem? Protams! Saldskābie apelsīni burvīgi papildina laša maigo garšu. Savukārt rozmarīns patīkami atsvaidzina ēdienu. Tāpēc, lūk, cepts lasis apelsīnu mērcē ar rozmarīnu.

Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens. Ideāls steidzīgām vakariņām vai pusdienām. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 4 laša filejas gabali (sagriezti porciju gabalos), bez ādas*
  • 150 – 200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 2 rozmarīna zariņi (smalki sagriež tikai uz zariņiem esošās lapas)
  • 2 nelielas ķiploka daivas
  • 1 tējk. medus
  • 50 ml dārzeņu buljons vai karsts ūdens
  • ¾ tējk. kartupeļu cietes
  • 1 tējk. apelsīnu mizas (lieto tikai tad, ja tie ir bioloģiskie apelsīni)
  • mazliet svaigi malti pipari un sāls
  • eļļa – cepšanai
  1. Lasim no abām pusēm apber ar mazliet sāls un pipariem, tad uz sakarsētas pannas lasi apcep no abām pusēm (tā kā lasis ir bez ādas, tad liek sākumā ar to pusi uz pannas, kur ir bijusi āda). Atkarībā no laša gabala biezuma, cep 1 – 3 min no katras puses, tad noliek malā.
  2. Uz tās pašas pannas liek sasmalcinātu ķiploku un sakapātu rozmarīnu un apcep 10 sekundes, tad pielej buljonu vai karstu ūdeni, apelsīna miziņu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, citrona sulu un medu. Mazliet pavāra. Tad nelielā trauciņā 2 ēd.k. aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti, visu samaisa, un lēnā strūklā lejot un pašu mērci ātri maisot, pievieno pannas saturam. Pieliek mazliet sāli un piparus, ja nepieciešams, un visu vāra apmēram 1 minūti. Noņem pannu no uguns.
  3. Tad pannā liek atpakaļ apcepto lasi un to viegli pārlej ar pannā esošo mērci.
  4. Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem, rīsiem vai kuskusu. Labu apetīti!

PADOMS! var izmantot laša fileju ar visu ādu, bet tad pēc tās apcepšanas lasi neliek atpakaļ pannā, bet pasniedz atsevišķi, mērci servējot blakus, lai kraukšķīgā ādiņa nesamirkst.

7
1 118

2 Komentāri

  1. Evita 30/08/2018 at 18:14

    Lasis kūst mutē, ar basmati rīsiem ideāls savienojums !!!

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.