Krēmīga burkānu zupa ar ingveru, kuras sastāvā nav tik pierastais saldais krējums, ko parasti mēdz likt klāt krēmzupām, līdz ar to tā ir veselīgāka un noderēs tiem, kuri skaita kalorijas. Savukārt zupai pievienotais ingvers patīkami silda organismu.
Zupa noteikti noderēs vēsākajos vasaras vai rudens vakaros. Ja vēlaties mazliet interesantāku garšas buķeti, tad pievienota apelsīnu sula būs pašā laikā 🙂 Piemērots ēdiens arī veģetāriešiem.
* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 1 vidējs sīpols
- 2 daivas ķiploka
- 500 g burkāni (nomizoti un sagriezti šķēlītēs)
- 1 litrs dārzeņu buljons
- 2 tējk. smalki sagriezts svaigs ingvers
- 1 gab. vidējs apelsīns (nav obligāti)
- 1 rozmarīna vai timiāna zariņš
- Jūras sāls un pipari pēc garšas
- Mazliet čili pulvera- asumam
- Zaļumi dekorēšanai
- Eļļa vai sviests cepšanai
- Sāls un pipari- pēc garšas
- Katlā, sakarsētā eļļā vai sviestā (uz mazas uguns) apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, ingveru un ķiploku, kamēr gandrīz mīksti. Pievieno dārzeņu buljonu, rozmarīna zariņu, burkānus un visu vāra, kamēr burkāni mīksti.
- Izņem ārā rozmarīnu/ timiānu. Visu sablenderē.
- Pievieno svaigi spiestu sulu no 1 apelsīna (iesaku sulu pievienot pa daļām, sabalansējot kopējo zupas garšu – nu tā, lai sula netiktu pielikta par daudz), visu izmaisa un ļauj uzvārīties. Pievieno pārējās garšvielas. Dekorē ar zaļumiem.
252