Ārkārtīgi vasarīgi un atspirdzinoši svaigi salāti – ar arbūzu un fetas sieru. Pilnīgi noteikti garšos tiem, kam patīk salātiem pievienot augļus. Pārējiem ieteiktu vienkārši pamēģināt arbūza un fetas siera kombināciju, jo garšo burvīgi! Katrā ziņāšie salāti ir savādāki nekā klasiskie dārzeņu salāti.
Ar proporcijām man salātos ir tā kā ir, jo es parasti tos gatavoju pēc izjūtas, tā kā droši ar proporcjām var variēt katrs pēc savas izjūtas.
Nepieciešams:
- 200 g dažādi salāti un, piemēram, rukola un/vai mangolds (biešu lapiņas) (vai arī izmantot jau gatavus salātu mix, kas nopērkami veikalos)
- 100 g fetas siers
- 2 vidējas škēles arbūzs (bez sēklām un mizas)
- 10 – 15 gab. ķirštomāti
- 2-3 vidēji gurķi
- mērcei: 2 ēd.k. baltvīna etiķis, šķipsna malti melnie pipari, 1 tējk. franču sinepes, 1 -2 ēd.k. olīveļļa, šķipsna kaltētas piparmētras.
- Fetas sieru sadrupina vidēji lielos gabalos, arbūzu sagriež kubiņos. Ķirštomātus uz 4 daļām. Nomizo gurķus un sagriež vidēji lielos gabalos.
- Visus sagrieztos dārzeņus + arbūzu + sieru sajauc kopā ar salātiem.
- Samaisa visas mērces sastāvdaļas, pārlej salātiem, viegli iecilā un gatavs!
281