Mandarīnu saldējums

Ja ļoti garšo saldējums, bet mājās nav saldējuma mašīnas, tad ir labas ziņas – saldējumu ir iespējams pagatavot arī bez saldējuma mašīnas un bez maisīšanas. Vienkārši sagatavo saldējuma masu, ieliec saldētavā un saldējums gatavs. Šoreiz svētku noskaņās pagatavoju mandarīnu saldējumu. Tam pievienotās garšvielas – kanēlis un ingvers- padara to vēl jo vairāk svētku noskaņai tuvāku.

Pamēģini- tas ir vienkāršāk nekā šķiet!

Nepieciešams:

  • 500 ml saldais krējums
  • apmēram 1,5 kg mandarīni
  • 250 g iebiezinātais piens ar cukuru
  • 1/2 citrons (izspiest sulu)
  • pa 1/2 tējk. malts ingvers un malts kanēlis
  1. Mandarīnus kārtīgi nomazgā un no kādiem 2-  3 mandarīniem uz smalkās rīves norīvē miziņu (tikai oranžo daļu). Norīvētās miziņas daudzums ir apmēram 3/4 – 1 ēd.k.
  2. No mandarīniem izspiež sulu. Ir dažādi varianti, kā to izdarīt:
    1. izmanto citrusaugļu spiedi,
    2. visu sablendē krūzes vai kokteiļu blenderī un pēc tam sulu izkāš caur sietu (tā es darīju un izmantoju Nutribullet blenderi),
    3. ja ir spēcīgas rokas, tad mandarīnus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
  3. Kopējam izspiestās sulas daudzumam ir jābūt 500 ml. Tad pievieno svaigi spiestu sulu no 1/2 citrona.
  4. Sulu lej katliņā un vāra uz lēnas uguns bez vāka apmēram 40 min vai kamēr sula ir novārījusies par mazliet vairāk kā 1/3 daļu. Gatavās sulas daudzumam ir jābūt 150 – 160 ml. Novārīto sulu pilnībā atdzesē!
  5. Kad sula ir atdzisusi, tai pievieno garšvielas- kanēli un ingveru, kā arī rīvētās mandarīnu miziņas un visu samaisa.
  6. Saputo saldo krējumu (tam jābūt tikko izņemtam no ledusskapja) gaisīgās putās, kad tas ir gandrīz gatavs. Tad pievieno iebiezināto pienu un vēl nedaudz saputo līdz masa kļūst bieza.
  7. Tad masai pievieno sulu ar garšvielām un visu ar ar karoti lēni samaisa, līdz tā kļūst viendabīga.
  8. Liek lēzenā traukā, kuram vēlams uzlikt vāku, un liek saldētavā uz vismaz 4 – 5 stundām. Es gan atstāju uz visu nakti. Nekas nav jāmaisa! Un garšīgs mandarīnu saldējums ir gatavs.
  9. Pirms pasniegšanas atstāj istabas temperatūrā uz 5- 10 min un tad servē porcijās.
11

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.