Vārītu olu majonēze

Klasiski majonēzi gatavo no jēlām olām vai precīzāk jēliem olas dzeltenumiem. Man blogā kā reiz ir šāda majonēzes recepte, ko var pavisam viegli un ātri pagatavot, ja vien ir ļoti svaigas olas. Bet, ja ir aizspriedumi pret jēlu olu lietošanu uzturā, tad ir iespēja majonēzes versiju pagatavot no citi vārītām olām. Tātad – vārītu olu majonēze. Tas ir pavisam vienkārši un ātri!

Ir vajadzīgs tikai kāta blenderis vai arī Nutribullet kokteiļu blenderis un ātra majonēze gatava! Tā kad nebūs kā klasiskā majonēze garšas ziņā, bet kā olbaltumvielām bagāta mērce salātiem – tas gan. Var izmantot visiem salātiem, kur liec majonēzi.

Nepieciešams:

  • 3 cieti vārītas olas (M vai L izmērs)
  • 4 – 5 ēd.k. eļļa (neitrālas garšas) es lieku ļoti maigu extra virgin olīveļļu vai jaucu to ar citām riekstu vai sēklu eļļām
  • 2 – 3 tējk. ābolu vai baltvīna etiķis (var izmantot arī citrona sulu)
  • 2 – 4 ēd. k. ūdens
  • 1 tējk. stiprās sinepes (var likt arī vairāk)
  • 1 tējk. sāls
  • 1 daiviņa ķiploka, ja gribas mērcei ķiploka garšu (bet nav obligāti)
  1. Olām noloba čaumalas un liek blenderī vai traukā ar augstām malām, kur ir ērti blendēt majonēzi.
  2. Pievieno visas sastāvdaļas un sablendē līdz masa viendabīga. Pagaršo un piekoriģē garšas, pievieno sāli un vai sinepes, ja nepieciešams. Gatavs! Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī. Jāizlieto 2 – 3 dienu laikā.
  3. Ja mērce šķiet pārāk bieza, tad pievieno vēl nedaudz eļļas vai ūdeni.
  4. Izmanto dažādos salātos vai izmanto burgeros vai sviestmaizēs klasiskās majonēzes vietā.
4

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.