Ārkārtīgi vienkāršs un sātīgs uzkodas variants – karstmaize ar tomātiem un mocarellu. Noderēs kā brīvdienu brokastīm, tā arī būs lieliska un galvenais – ātri pagatavojama uzkoda piknikiem vai ballītēm.
Par bazilika pesto runājot, ideāli, ja izmanto svaigu, pašu gatavotu, bet, protams, var izmantot arī veikalā pirktu – galvenais izvēlēties tādu, kas pašiem vislabāk garšo. Katrā ziņā jāatceras vienkārši gatavojamo ēdienu pamatprincips – jo vienkāršākas ēdiens ar maz sastāvdaļām, jo kvalitatīvāki produkti nepieciešami. Šajā gadījumā – labs siers, gatavs un aromātisks tomāts, kvalitatīvs pesto un svaigs baziliks.
Nepieciešams:
- 1 gab. maize (ciabata vai gara bagete)
- 2 lieli tomāti
- 2- 4 ēd.k. bazilika pesto (ideāli, ja tas ir paštaisīts)
- 2 gab. mocarellas siera bumbas
- šķipsna malti melnie pipari
- 1 ēd.k. olīveļļa
- svaigs baziliks – dekorēšanai
- ja vēlas, tad var izmantot arī mazos gabaliņos sagrieztus saulē kaltētus tomātus eļļā
- Maizi sagriež gareniski uz pusēm, veidojot divas vienādas maizes pusītes.
- Tad maizes griezuma pusi pārklāj ar pesto plānā kārtā. Šajā brīdī var likt arī saulē kaltētus tomātus, ja izmanto.
- Tad uz katras no maizes pusēm liek pamīšus šķēlēs sagrieztus tomātus un mocerellu. Pārkaisa ar nedaudz maltiem pipariem.
Tā kā mēs, pirmkārt, ēdam ar acīm, tad karstmaizēm var izmantot dažādas krāsas tomātus.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190C grādos apmēram 15 – 20 min vai kamēr siers ir izkusis.
- Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē un tad pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku. Sagriež nelielākos gabalos ērtākai ēšanai.
- Ēd karstmaizes, kamēr siltas, bet garšos arī atdzisušas.
5 594