Mafini ir lielisks saldums vai precīzāk – kā mini kūkas, ko var ērti paņemt līdzi piknikos vai celt svētku galdā. Šokolāde ir viena no populārākajam desertu sastāvdaļām un arī man tā garšo (man no visiem šokolādes veidiem garšo tumšā šokolāde).
Tad nu piedāvājumā pavisam vienkārši, bet ar šokolādi bagāti mafini, ko var pagatavot pavisam vienkārši – galvenais ir nepārcept, jo tad tie būs sausi un nebūs tik baudāmi.
Nepieciešams (sanāks 12 mafini):
- 240 g milti
- 2 lielas olas (vēlams istabas temperatūrā)
- 120 ml maiga olīveļļa vai augu eļļa
- 200 g brūnais cukurs
- 40 g kakao
- 200 ml paniņas vai kefīrs (var izmantot arī šķidras konsistences bezpiedevu jogurtu) – vēlams istabas temperatūrā
- 170 – 180 g tumšā šokolāde (es izmantoju šokolādes kaletes, ko pērku veikalā “Gemoss”)
- 1 tējk. soda
- 1 tējk. cepamais pulveris
- šķipsna sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs.
- Lielākā bļodā ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru, eļļu, paniņām vai kefīru, eļļu un vaniļu līdz masa viendabīga.
- Citā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas – izsijātus miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli. Visu samaisa, lai masa viendabīga.
- Sauso maisījumu liek klāt saputotajai masai un visu samaisa, bet tikai tik daudz, kamēr sausais maisījums ir iemaisījies masā. Par daudz nemaisīt!
- Pievieno sakapātus tumšās šokolādes gabaliņus un vēlreiz mīklu nedaudz samaisa, kamēr šokolāde iemaisījusies masā.
- Ņem mafinu formu/pannu, izklāj to ar papīra mafinu formiņām un ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu. Katram mafinam sanāk vismaz viena dāsna ēdamkarote mīklas + vēl mazliet. Mafinu mīklai formiņās jābūt vienādā daudzumā.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180C grādos 15 – 18 min, vai kamēr mafinos iedurts koka iesmiņš ir sauss. Ņem ārā no krāsns un mafinu formā atdzesē tos apmēram 5 min, tad ņem ārā no formas un pilnībā atdzesē (es tos lieku uz metāla dzesēšanas režģa).
- Bauda tajā pašā dienā, bet būs slēgtā traukā ieliktus tos var uzglabāt vismaz pāris un būs ok.
Iedvesma receptei no bloga Eats Delightful.
24 8 085