Burkānu mafini

Vienkārši un gardi burkānu mafini. Tematiski piestāvēs jebkurai sezonai. Piemēram, rudenī – burkānu jaunās ražas laikā vai arī pavasarī, svinot Lieldienas (jo kur ir Lieldienas, tur ir zaķis un kur ir zaķis, tur burkāni). Īsāk sakot – var cept, kad grib, vienmēr būs aktuāli.

Gribu arī atgādināt, ka burkāni nav tikai salātu un zupu dārzenis, bet ļoti labi piestāv dažādiem desertiem un kūkām, tajā skaitā arī mafiniem jeb kēksiņiem.

Nepieciešams (sanāks 12 gab):

  • 180 g milti
  • 150 g smalki sarīvēti burkāni (apmēram 1 – 2 vidēji burkāni)
  • 2 lielas olas
  • 50 g cukurs (var likt līdz 100 g, bet es liku mazāk, jo man negaršo pārāk saldas kūkas)
  • 100 g gaišais muskvado cukurs (ja nav pieejams, tad ieteiktu visu receptē paredzēto cukuru t.i.  150 – 200 g aizstāt ar brūno cukuru)
  • 120 ml olīveļļa vai augu eļļa
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 50 g valrieksti vai pekanrieksti (smalki sakapāti)
  • šķipsna sāls
  • šķipsna kanēlis (nav obligāti, bet vēlams)

Dekorēšanai krēmsiera krēms: 100 g mīkstam sviestam (istabas temperatūrā) pievieno 5 – 6 ēd.k. pūdercukura un puto ar mikseri, kamēr masa kļūst gaišāka un gaisīgāka. Tad pievieno 300 g krēmsieru (istabas temperatūrā), kamēr masa viendabīga. Ja vēlas, var pievienot vēl mazliet pūdercukura un tad vēlreiz saputo.

  1. Izmantojot mikseri, olas sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst nedaudz gaišāka. Tad pievieno eļļu, vaniļu un vēl mazliet samaisa. Tad pievieno uz smalkas rīves sarīvētos burkānus, sakapātos valriekstus vai pekanriektus un vēlreiz visu samaisa.
  2. Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli, ja to izmanto, un visu samaisa.
  3. Šķidrajai masai pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un visu samaisa. Pārāk daudz nemaisa, bet tikai tik daudz, kamēr milti ir iemaisījušies masā.
  4. Ņem mafinu pannu, izklāj ar mafinu papīra formiņām un vienādās daļās liek iekšā sagatavoto masu (sanāk apmēram 2 ēd.k. mīklas katram mafinam).
  5. Cep 180C grādos iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 15 – 20 min vai kamēr mafini ir gaiši brūni un tajos iedurts koka kociņš ir sauss. Svarīgi ir nepārcept! Ļauj formā atdzist apmēram 5 min. Tad ņem no formas ārā un ļauj pilnībā atdzist.
  6. Ēd uzreiz tāpat bez krēma vai pilnībā atdzisušus dekorē ar krēmsiera krēmu un dekorē ar krāsainām konfektēm vai mini maršmeloviem.
  7. Vislabāk garšos pavisam svaigi – tajā pašā dienā cepti mafini.
8
3 378

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.