Šokolādes mafini ar dzērvenēm

Kādā Jaunā gada sagaidīšanas ballītē pirms pāris gadiem šos manis ceptos šokolādes mafini ar dzērvenēm tika dikti slavēti. Mēģināju atkārtot, kaut toreiz lietoto recepti precīzi neatceros (tāpēc pēc pieredzes iesaku receptes glabāt tomēr drukātā veidā, jo internetā linki uz receptēm mēdz pazust…). Improvizēju un sanāca!

Šokolādes gabaliņi dod mafiniem papildu šokolādīgumu, bet dzērvenes – patīkami saldskābu garšu. Domāju, ka ar žāvētiem ķiršiem dzērveņu vietā arī sanāktu ļoti labi. Bet varbūt pamēģiniet pielikt klāt svaigas dzērvenes?

Nepieciešams:

  • 250 g milti
  • 80 g sviests vai eļļa
  • 2 olas
  • 120 ml kefīrs vai paniņas
  • 2 tējk. (strīķētas t.i. bez kaudzes) cepamais pulveris
  • naža gals sodas
  • 1 tējk. sāls
  • 50- 100 g cukurs
  • 2- 3 ēd.k. kakao
  • 50 – 100 g tumšā šokolāde
  • 50 g kaltētas dzērvenes (vai ķirši). Var mēģināt arī ar svaigām dzērvenēm
  1. Bļodā sagatavo sauso maisījumu- izsijā miltus, pievieno sodu,  cepamo pulveri, sāli, cukuru, kakao. Otrā bļodā sakuļ olas ar kefīru vai paniņām, pieliek klāt izkausētu sviestu vai eļļu. Dzērvenes pievieno sausajām sastāvdaļām un vienmērīgi iemaisa. Liek klāt sakultās olas ar sviestu vai eļļu. Pievieno izkausētu šokolādi. Masu viegli samaisa, bet pārāk daudz maisīt nevajag. Mīklai jābūt pabiezai.
  2. Mafinu formā liek papīra formiņas un pilda tajās mīklu gandrīz līdz papīra formiņu malai, bet ne pavisam līdz malām, jo mīkla uzbriedīs (liek tā, lai sanāk vienāds daudzums mīklas visās formiņās). No šī daudzuma sanāk 12 gab.
  3. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 min 180-190 grādu temperatūrā līdz tie gatavi. Galvenais nepārcept, jo tad mafini būs pārāk sausi!
    Gatavību pārbauda ar kociņu, iedurot to kēksiņā. Ja tas ir sauss, kēksiņš ir gatavs.
2
100

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.