Ceptas vistu aknas ar sīpoliem

Aknu pastēte, aknu plācenīši – tie ir populārākie ēdieni, ko mēdz gatavot no aknām, bet es izlēmu izmēģināt ko jaunu – pagatavoju ceptas vistu aknas vienkāršākajā veidā, kādā tas iespējams – tās sacepot ar sīpoliem. Burvīgi, vienkārši burvīgi! Protams, pie nosacījuma, ja garšo aknas. Ļoti ātri pagatavojams ēdiens vakariņām vai pusdienām.

Tas nav pasaulē fotogēniskākais ēdiens, bet tas pavisam noteikti ir garšīgs (atkal ar piebildi- ja garšo aknas šādā veidā 🙂 ) Galvenais nepārcept aknas, jo tad tās būs sausas un ne pārāk garšīgas.

Manuprāt, mēs pārāk maz izmantojam tik vērtīgos dzīvnieku subproduktus, jo patiesībā aknas ir ļoti vērtīgs produkts, kas satur olbaltumvielas, vērtīgos B grupas vitamīnus un vēl veselu rindu organismam vērtīgo vielu, piemēram, dzelzi. Pamēģini!

Nepieciešams:

  • 500 – 600 g vistu aknas
  • 3 – 4 vidēji lieli sīpoli
  • krietna šķipsna sāls un malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež vidēji plānās šķēlēs (sanāks tādi sīpolu pusaplīši). Uz sakarsētas pannas eļļā un uz nelielas uguns cep (bet precīzāk jau laikam būtu, ka sautē) sīpolus, pieliekot tiem krietnu šķipsnu sāls. Cep, kamēr tie ir mīksti un caurspīdīgi (apmēram 5 – 10 min vai nedaudz ilgāk).
  2. Tad no pannas ņem nost sīpolus un liek karstumizturīgā (vai karstuma uzturošā) traukā. Tam ir jābūt pietiekami lielam, jo tajā tiks liktas arī aknas.
  3. Vistu aknas rūpīgi nomazgā, nosusina un nogriež baltās cīpslas. Tajā pašā pannā apcep pa daļām (vienā kārtā) vistu aknas. Ideāli, ja panna ir pietiekami liela, lai visas aknas saceptu vienā piegājienā. Ja nepieciešams, tad pirms cepšanas uz pannas uzlej vēl nedaudz eļļas, lai aknas apceptu.
  4. Cep uz vidējas uguns no katras puses apmēram 3 – 5 minūtes. Liek tajā pašā bļodā, kur jau ir sīpoli un, kamēr aknas ir siltas, uzber vēl nedaudz sāls (vai pēc garšas), maltus piparus un visu samaisa.  Ja vēlas- pārkaisa ar zaļumiem.
  5. Vislabāk garšos tikko pagatavotas, pavisam siltas.
9
7 815

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.