Burkānu salāti ar granātābolu sēklām un ingveru – salātu pamatsastāvdaļa ir burkāni, kas man ļoti garšo. Šajā gadījumā pievienoju granātābolu sēklas (un es tās salātiem pievienoju diezgan bieži), jo tās burvīgi atsvaidzina ēdienu, bet ingvers piešķir papildus pikantumu. Ar ingvera daudzumu vajag katram pašam skatīties un pievienot pamazām, lai nebūtu par daudz.
Un,lūk, vēl vieni pavisam vienkārši pagatavojami salāti pusdienām vai vieglām vakariņām.
Nepieciešams:
- 3 lieli burkāni
- sēklas no 1 liela granātābola puses
- 2 ēd.k. smalki sakapāti pētersīļi
- sāls- pēc garšas
- Mērcei: 1 – 1,5 tējk. smalki sarīvēta ingvera (var likt vairāk, ja vēlas izteiktāku ingvera garšu)+ 1 tējk. medus + 50 ml olīveļļas + 2 – 3 ēd.k. laima sulas (var mēģināt aizstāt ar citrona sulu, bet tad to jāpievieno pamazām, lai nav par daudz).
- Burkānu sarīvē uz rupjas rīves, pievieno granātābolu sēklas, sakapātos pētersīļus un visu samaisa.
- Tad gatavo mērci. Es mērci parasti taisu šādi- visas sastāvdaļas ielieku mazā burciņā vai kādā citā trauciņā ar vāku un kārtīgi sakrata.Tad pievieno sagatavoto mērci un sāli – pēc garšas, un visu samaisa. Gatavs!
302