Pasta jeb, kā ikdienā sakām, makaroni ir lieliska alternatīva ātrai maltītei- īpaši jau darba dienu vakaros. Piedāvāju pavisam vienkāršu, bet ļoti gardu pastas recepti – spageti ķirbju mērcē ar ceptu bekonu.
Tas ir vēl viens veids kā dažādot ierastos pastas ēdienus un izmantot ķirbi kā mērces sastāvdaļu.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 200 g spageti
- 100 g bekons
- 1 neliels sīpols (smalki sagriezts)
- apmēram 200 g ķirbju biezeņa (to var iegūt svaigu ķirbi cepot cepeškrāsnī apmēram 20- 30 min atkarībā no ķirbja šķirnes. Vēlams izvēlēties tādu saldāku ķirbi)
- 50 ml saldais krējums (var aizvietot arī ar 10% kafijas krējumu)
- 300 – 400 ml ūdens, kurā ir vārīti spageti
- apmēram 50 g smalki sarīvēts parmezāna siers- pārkaisīšanai
- sāls, pipari- pēc garšas
- Liek vārīties spageti (skatīties instrukciju uz paciņas). Kad spageti ir gatavi, tad tos nokāš, bet nolej atsevišķā traukā apmēram 400 ml ūdens, kurā tie vārījušies.
- Kamēr tie vārās, uz sakarsētas, bet sausas pannas liek bekona šķēlītes un cep no abām pusēm, kamēr kraukšķīgas. Noņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekās taukvielas.
- Uz tās pašas pannas uzlej mazliet eļļas, liek smalki sagrieztu sīpolu un uz mazas uguns cep, kamēr pusmīksti, pievieno saldo krējumu, ķirbju biezeni un spageti ūdeni. Visu samaisa, pievieno garšvielas. Mērcei jābūt diezgan šķidrai, ja liekas par biezu, tad pielej vēl spageti ūdeni. Ņemiet vērā, ka spageti mazliet vēl uzsūks mērci. Sagatavotajā mērcē liek iekšā izvārītos spageti, visu samaisa.
- Pasniedz ar rīvētu sieru un nelielos gabaliņos sagrieztiem bekona gabaliņiem.
451
Pingback: Kā pagatavot ķirbju biezeni? - Liene Gatavo