Aukstajam laikam ļoti piestāv zupas. Tādas sildošas, pikantas – ar dažādām garšvielām. Šī ķirbju zupa ir pavisam vienkārša un, ja tā varētu teikt- diētiskāka, jo tai nav pievienots saldais krējums vai kokosriekstu piens. Taču to droši var darīt, ja vēlaties krēmīgāku un sātīgāku zupu.
Galvenais ir izvēlēties tādu garšīgāku ķirbi, piemēram, riekstu ķirbi, kas ir lielisks zupas pamats.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 700 – 800 g svaigs ķirbis (nomizots un sagriezts gabaliņos)
- 100- 150 g sarkanās lēcas (tās ir piemērotas tieši zupām un biezzupām)
- 1 neliels sīpols
- 1 – 2 ķiploka daiviņas
- apmēram 3 cm garš, īkšķa lieluma svaiga ingvera gabals
- 1 tējk. kaltēts timiāns
- ½ – 1 tējk. sasmalcinātas kumīna sēklas
- eļļa cepšanai
- 150 g bekona
- apmēram 500 ml vai vairāk karsts ūdens vai buljons
- sāls, pipari- pēc garšas
- šķipsna čili pipari- ja vēlas pikantāku zupu
- Katlā lej mazliet eļļas, nedaudz sakarsē un uz vidējas uguns apcep nelielos gabalos sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un ingveru apmēram 1 min. Pievieno timiānu un visu samaisa.
- Tad liek ķirbi un visu izmaisa, pasautē apmēram 1 min. Tad pieber klāt noskalotas lēcas un lej karstu ūdeni vai buljonu tā, lai tas pilnībā apsedz ķirbjus.
- Vāra uz vidējas uguns (katlam noteikti vajadzētu uzlikt vāku), kamēr ķirbis un lēcas ir mīkstas, apmēram 15 min. Tad noņem no uguns, mazliet padzesē un sablendē. Pievieno kumīnu, kā arī sāli un piparus.
- Ja vēlas, var pievienot nedaudz saldo krējumu, kokosriekstu pienu vai svaigo krēmsieru.
- Pasniedz ar saceptiem bekona gabaliņiem un zaļumiem. Lai labi garšo!
473
Cik personām šī recepte?
Tas ir atkarīgs no ēdāja, bet aptuveni 4 personām.