Aukstākam laikam piestāv sātīgas un mazliet pikantas zupas. Šoreiz iesaku pamēģināt ko neikdienišķāku, ar eksotiskākām izejvielām, piemēram, kokosriekstu pienu, ingveru, kas mūsdienās pieejamas gandrīz visos lielveikalos – pikantā zivju bumbiņu zupa ar kokosriekstu pienu.
Zupa ir vienkārši pagatavojama un garda. Klasisko gaļas frikadeļu vietā lietoju maltas baltās zivs masa, tā kā var droši pagatavot visi tie, kas gaļu uzturā neieto.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- Zivju bumbiņu pagatavošanai:
- 200 g samaltas baltās zivs masas (es izmantoju Oscar Fish pikšas filejas smalkmasu)
- 1 ola
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 50 g rīvmaizes
- 30 g milti
- ½ tējk. čili pulveris
- Sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas
- 1 tējk. sarīvēta svaiga ingvera
- 1 tējk. kaltētas citronzāles (var nopirkt garšvielu veikalā Spice House)
- 150 g šampinjoni (bet var lietot arī citas sēnes)
- 0,5 – 0,7l karsts vistas vai dārzeņu buljons
- 400 ml kokosriekstu piens
- 1 tējk. karija pulveris
- 1 – 1,5 tējk. zivju mērce
- 1- 2 tējk. laima sula
- 30 g rīsu nūdeles
- 1,5 tējk. brūnais cukurs
- Čili un zaļumi dekoram
- Sagatavo zivju bumbiņu masu- kārtīgi sajaucot visas sastāvdaļas.
- Katlā ielej pāris ēdamkarotes olīveļļas. Ingveru, citronzāli un karija pulveri katlā apcep apmēram 30 sekundes. Pielej buljonu, zivju mērci, brūno cukuru un šķēlītēs sagrieztas sēnes. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 3-5 min.
- Pielej klāt kokosriekstu pienu un izmaisa. Tad pa vienai uzmanīgi zupa liek sagatavotās zivju bumbiņas un vāra apmēram 5 min. Tad pievieno sauju nūdeļu un vāra līdz viss gatavs.
- Noņem katlu no plīts un pievieno laima sulu un papildus sāli, ja nepieciešams. Dekorē ar čili šķēlītēm un zaļumiem.
366