Spageti ar parmezāna sieru un ķiplokiem

Makaronu ēdieni ir tie, ko ikdienā var pagatavot dažādos veidos un ļoti ērti. Šī recepte viennozīmīgi ierindojas ēdienu kategorijā – vienkārši, ātri un gardi. Īpaši, ja tie ir spageti ar parmezāna sieru un ķiplokiem! Tikai dažas sastāvdaļas un gardas vakariņas ir gatavas.

Tās varbūt nebūs tādas mazkaloriju vakariņas, bet sātīgas un gardas gan. Arī bērni atzina šo ēdienu par labu esam (jo kuram bērnam gan negaršo makaroni 😀 )

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano jauno cepampannu kolekciju Stone Legend

Nepieciešams:

  • 200 g spageti
  • 100 g sviests
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 100 g sarīvēts parmezāns vai kāds cits cietais siers
  • svaigi pētersīļi- pārkaisīšanai
  • sāls un pipari – pēc garšas
  • čili pārslas- ja vēlas asāku ēdienu
  1. Uz sakarsētas pannas (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas) liek sviestu, smalki sasmalcinātus ķiplokus un čili pārslas, ja lieto, un cep uz nelielas liesmas apmēram 2 – 4 minūtes, līdz sviests ir izkusis un kļūst zeltaini brūns.
  2. Tad pievieno iepriekš novārītus spageti, sieru un samaisa.
  3. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem.
6
644

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.