Penne ar saulē kaltētiem tomātiem, vistu un spinātiem krēmīgā mērcē

Ja esat iecienījuši pastas jeb makaronu ēdienus, tad ik pa laikam ir vērts atrast jaunus veidus, lai padarītu ēdienreizes dažādākas. Šis pastas/ makaronu ēdiens ir ļoti vienkāršs, gards un sātīgs- piemērots vēsākiem rudens vakariem vai pēc kārtīgas rudens talkas. Bet, protams, to var ēst jebkad – kad vien vēlaties, īpāsi ja garšo pasta.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano jauno cepampannu kolekciju Stone Legend

Nepieciešams:

  • 250 g penne makaroni
  • 2 – 3 atkauloti vistas šķiņķi
  • 100 ml piens
  • 100 ml saldais krējums
  • 50- 100 g labi kūstoša siera (es šoreiz izmantoju Holandes sieru)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 lielas saujas spinātu
  • 50- 100 g saulē kaltēti tomāti eļļā
  • ½ – 1 tējk. kūpinātas saldās paprikas (var lietot arī parastu paprikas pulveri)
  • Sāls, pipari- pēc garšas
  • Olīveļļa- cepšana
  1. Sakarsētā pannā (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli) uz vidējas uguns apcep sasmalcinātus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu vistu, pievieno 1 ēd.k. eļļu no kaltētajiem tomātiem un pievieno arī pašus kaltētos tomātus (smalki sagrieztus) un paprikas pulveri. Cep, kamēr vista ir gatava.
  2. Pielej pienu, saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
  3. Pievieno iepriekš sālsūdenī novārītus makaronus un visu izmaisa.
  4. Tad pannā liek spinātus, uzliek vāku un uz mazas uguns sautē dažas minūtes, tad visu izmaisa un pasniedz.
    pasta
2
12

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *