Krāsains un kārtains deserts ar biezpienu tika gatavots mūsu mājās jau sen, bet kādu laiku bija par to aizmirsts. Deserts ir vienkārši pagatavojams. Vienīgais laikietilpīgākais šajā procesā ir desertu kārtu sastindzināšana ledusskapī. Pārējais- pavisam elementāri.
Un vēl kas- to, kādas kārtas izvēlēsieties likt šajā desertā- tā jau ir katra paša izvēle. Lieciet to, kas visvairāk garšo.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
Dzērveņu želeja:
- 1 litrs dzērveņu sula
- cukurs- pēc garšas
- 2 – 3 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)
Biezpiena krēms:
- 250 ml saldais krējums
- 300 g biezpiens
- ½ tējk. vaniļas cukurs
- 100 g cukurs (vai pēc garšas)
- 1 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)
- 2 ēd.k. bezpiedevu jogurts
- 1 ēd.k. svaigi rīvēta citrona miziņa
Apelsīnu (vai mango) želeja:
- 500 ml svaigi spiesta apelsīnu sula vai 2-3 gab. ļoti gatavi mango
- cukurs- pēc garšas
- 2 – 3 ēd.k. želatīns (vai arī skatieties uz želatīna paciņas iepakojuma, jo devas mēdz atšķirties)
- Dzērveņu sulai pievieno cukuru pēc garšas. Nelielā auksta ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, karstā ūdens peldē vai arī uz pavisam mazas liesmas izkausē. Tiklīdz tas izkusis, lēnām pievieno to dzērveņu sulai un izmaisa. Lej mazā vai vienā lielā traukā un liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu saželēt.
- Biezpiena masa- bļodā biezpienu samaisa ar jogurtu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, visu izmaisa. Uzmanīgi iecilā saputotu saldo krējumu. Lēnām pievieno uzbriedinātu un izkausēto želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa. Kad sulas kārta gatava, liek virsū sagatavoto biezpiena krēma masu. Liek ledusskapī vēl uz stundu.
- Apelsīnu (vai mango) sulas kārta- sulai (vai mango biezenim) pievieno cukuru pēc garšas. Lēnām pievieno uzbriedinātu un izkausēto želatīnu. Visu vēlreiz uzmanīgi izmaisa.
- Liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu saželēt. Deserts gatavs!
696
Labs vasaras deserts, kas drusku nomierina un padara gaisotni vēsāku