Aukstās biešu zupas ir vasaras laika klasiku klasika. Iespējams, ka ir cilvēki, kam bietes ne pārāk garšo, tad tās var zupai nepievienot un uztaisīt mazliet savādāku aukstās zupas versiju- baltā krāsā un ar gaļu. Bet, ja nu gaļu neēd, tad var iztikt arī bez tās.
* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 200 – 300 g vārīta liellopa vai teļa gaļa
- 1,5 litrs kefīra vai paniņu
- 3- 4 nelieli svaigie gurķi
- 1 neliels brokolis (blanšēts)
- Dažādi zaļumi- dilles, lociņi
- 1 vārīta ola
- 4 nelieli redīsi
- Sāls un pipari pēc garšas
- 2 – 3 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
- 2 tējk. mārrutki
- 1 tējk. Dižonas sinepes
- Bļodā vai katlā lej kefīru vai paniņas, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus gurķus, nelielās rozetēs sadalītu brokoli, redīsus, garenos salmiņos sagrieztu liellopa gaļu, kā arī uz rupjas rīves sarīvētu cieti vārītu olu.
- Visu samaisa, pievieno zaļumus, citrona sulu, kā arī sāli, piparus, un pārējās garšvielas pēc garšas un gatavs!
- Ja vēlas zupu šķidrāku, tad var pievienot nedaudz ūdens.
415