Siltie salāti ir lielisks veids, ka palutināt sevi un savus tuvākos ar siltu un veselīgu ēdienreizi. Vistu aknu salāti noderēs kā pusdienām, tā arī vakariņām. Salāti kā vienmēr ir vairāk vai mazāk improvizācija, jo ir viegli pielikt to, kas garšo un nelikt klāt to, kas ne pārāk garšo. Šajā gadījumā siltajiem salātiem kā sātīgāko sastāvdaļu piedāvāju vistu aknas.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 300 g vistu akniņas
- dažādu salātu mikss
- 10 ķiršu tomāti
- 1- 2 ēd.k. sezama sēklas
- 1 vidējs burkāns
- 1 avokado
- 100 ml sarkanvīns (sauss vai pussauss)
- eļļa- cepšanai
- Mērcei- 2 ēd.k. olīveļļa, 1-2 tējk. sarkanvīna etiķis, 2 tējk. Dižonas sinepes, 1-2 tējk. brūnais cukurs, 1 tējk. zivju vai austeru mērces (nav obligāti), mazliet sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- Uz sakarsētas pannas un lielas uguns ātri apcep vistu aknas.
- Kad tās no abām pusēm gaiši brūnas, lej sarkanvīnu, nogriež uguni un atstāj sautēties apmēram 5 min un vidējas uguns. Tad uzmanīgi nolej no pannas esošo sarkanvīna mērci, uz pannas palikušajām vistu aknām ber sezama sēklas un visu mazliet apcep. Nolieto sarkanvīna mērci samaisa ar pārējām salātu sastāvdaļām.
- Salātus saliek šķīvjos porcijās. Liek klāt sagrieztos tomātus un avokado, kā arī sarīvēto burkānu, ja tādu lietojat.
- Tad liek saceptās aknas un salātus pārlej ar sagatavoto silto mērci.
563