Risoto var gatavot ar dažādiem papildinājumiem un piedevām, tajā skaitā arī ar dārzeņiem, kas klasisko ēdienu padara gan garšas, gan izskata ziņā savādāku – krāsaināku. Biešu risoto ir burvīgs ēdiens – maigs un krēmīgs, un noteikti garšos tiem, kuriem garšo bietes. Un man ļoti garšo bietes.
P.S. Būs gardi kopā ar kazas sieru un garnelēm.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 250 g vārītas bietes (apmēram 2 nelielas bietes)
- 150 g risoto rīsi (Arborio)
- 700 ml dārzeņu buljons
- 100 ml sarkanvīns (sauss vai pussauss)
- 1 vidējs sīpols
- 1 neliels selerijas kāts
- 3-4 ķiploka daiviņas
- apmēram 50 g Parmezāna siers
- 2 tējk. sviests
- sāls un pipari- pēc garšas
- eļļa- cepšanai
- svaigas dilles- pārkaisīšanai
- Sakarsē eļļu uz pannas, liek smalki sagrieztu sīpolu un selerijas kātu un sautē, līdz tie pusmīksti. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un rīsus, visu izmaisa, līdz rīsi ir pārklājušies ar eļļu un kļuvuši tādi kā caurspīdīgi. Pievieno vīnu un ļauj visam vārīties uz vidējas uguns, līdz vīns ir iesūcies rīsos.
- Tad pievieno pa kausiņam karstu buljonu un ļauj, lai viss sautējas. Tiklīdz šķidrums ir sasūcies rīsos, lej klāt nākamo buljona porciju un tā kamēr viss buljons ir izlietots. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētas bietes, visu izmaisa un ļauj, lai apmēram 5 min viss sautējas.
- Noņem no uguns, pievieno sviestu un Parmezāna sieru- visu izmaisa. Uzliek vāku un ļauj apmēram 2- 3 min atpūsties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un Parmezāna sieru.
SVARĪGI- lai risoto nebūtu kā rīsi ar piedevām, tam ir jābūt mazliet šķidram, bet nesatraucieties, ja risoto šķiet pārāk šķidrs, šķidrums pēc pagatavošanas vēl mazliet iesūksies rīsos.
3 239