Pildīti cepti šampinjoni noteikti ir ēsti, bet kas gan ir čorizo? Tā ir pikanta spāņu cieti žāvēta desa, kas gatavota no cūkgaļas. Ja nav iespējas to dabūt, tad to var aizstāt ar kādu tepat Latvijā ražotu, notiekti pikantu, cieti žāvētu desu. Cepti šampinjoni ar čorizo un sieru būs lieliska uzkoda ballītēs!
Pavisam vienkārši un ātri pagatavojami. Šai receptei mani iedvesmoja viens no maniem iecienītākajiem kulinārijas šoviem „My kitchen rules”. Lai tā būtu kā lielāka uzkoda vai pat kā viegla maltīte, šampinjonu vietā var lietot portobello sēnes, jo tās izmēra ziņā ir lielākas.
* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 20- 25 vidēji vai lieli šampinjoni
- 2 ēd.k. sarīvēts parmezāna siers (vai kāds cits cietais siers)
- 100 g čorizo
- 1 gab. mozarella siers
- 1 ēd.k. rīvmaize
- 1 neliels sīpols
- 1 ēd.k. smalki sagriezti pētersīļi
- 1 ola
- eļļa (cepšanai)
- Nomazgā šampinjonus, izņem kātiņus. Sagatavo pildījumu- sīki sagriež sīpolus un liek uz sakarsētas pannas ( ar nelielu eļļas daudzumu) cepties.
- Cep apmēram 1 min, tad pievieno sīki sagrieztu čorizo desu, arī apcep 1 min. Mazliet atdzesē. Tad masai pievieno rīvmaizi, parmezāna sieru, smalki sagrieztus pētersīļus un olu. Visu kārtīgi samaisa līdz masa viendabīga. Pildījumu liek šampinjonu cepurītēs. Katrai sēne virsū liek gabaliņu mozarella sieru.
- Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 C grādos apmēram 10- 15 minūtes vai kamēr siers izkusis. Vēlams pasniegt siltus.
Es taisu ļoti līdzīgi, tikai mozarella augšā nelieku- tās vietā dekorēju ar papriku, kas mūsu ģimenē ir ļoooti cieņā 🙂
Nu re- vēl viens variants šāda veida ēdienam 🙂