Canneloni ar tītara gaļu

Zem šī smalkā nosaukuma canneloni patiesībā slēpjas kaut kas vienkāršs – pildīti makaroni (laikam pareizāk jau būtu lietot vārdu- pasta). Tie izskatās kā tādas lielas un resnas caurules, kurās var pildīt iekšā, ko vien sirds vēlas – izvēles iespējas ir gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

Šoreiz es taisīju canneloni ar tītara gaļu, kas varbūt nav tik pierasta lietošanā, kā piemēram, vistas gaļa. Taču tītara gaļu izvēlējos tāpēc, ka tā tomēr skaitās augstvērtīgāka un diētiskāka nekā vistas gaļa. Un tā kā pludmales sezona vairs nav aiz kalniem, tad kāpēc gan izvēlēties treknus produktus, ja ir pieejama cita alternatīva?

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 500 g tītara filejas vai šķiņķa
  • apmēram ½ paka canneloni makaronu
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vidējs burkāns
  • 3- 4 daiviņas ķiploka
  • 1 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • 1-2 ēd.k. skābā krējuma vai turku/ grieķu jogurta
  • 200- 250 g siers (piemēram, Holandes siers)
  • 50- 100 g parmezāna siers
  • pāris ēd.k. sagrieztu zaļumu pēc izvēles
  • sāls un svaigi malti pipari- pēc garšas

Mērcei:

  • 2 mazās (400 ml) bundžas tomāti savā sulā (gabaliņos)
  • 2 ēd.k. kaltēts oregano (raudene)
  • 1 ēd.k. kaltēts baziliks
  • 1 ēd.k. brūnais cukurs
  • šķipsna Kajenas piparu (ja vēlas asāku mērci)
  • svaigi malti pipari un sāls- pēc garšas
  1. Sagatavo mērci- lej katliņā tomātus savā sulā, pievieno visas garšvielas un visu uzvāra. Mazliet atdzesē un sablendē.
  2. Tad gatavo canneloni pildījumu. Samaļ tītara gaļu vai ļoti sīki sasmalcina ar nazi. Sīki sagriež sīpolu un ķiploku un nelielā eļļas daudzumā apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mīksti, bet ne brūni. Pievieno samaltajai gaļai. Tad pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas- uz smalkas rīves sarīvētu burkānu, garšvielas, skābo krējumu, zaļumus, Vorčesteras mērci.
  3. Sagatavoto masu pilda (es ņēmu vienkārši ar rokām nevis karoti, jo man tā ir vieglāk un ātrāk) canneloni caurulītēs. Tās pilda tā, lai abi caurulīšu gali ir brīvi. Tos „aizmūrē” ar kubiciņos sagrieztu sieru. Ņem keramikas vai stikla cepamtrauku- vēlams taisnstūra vai četrkantīgu.
  4. Formā lej apmēram pusi mērces, pa virsu liek pildītos canneloni. Traukā tos liek tā, lai paliek neliela atstarpe, jo cepoties tie piebriedīs. Pārlej ar atlikušo mērces daudzumu.
  5. Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180- 190 grādos 30 minūtes. Tad ņem ārā, pārkaisa ar sarīvēto parmezāna sieru un liek cepties vēl 10 min.
  6. Pirms ēšanas ļauj ēdienam mazliet atdzist apmēram kādas 10- 15 minūtes un tikai tad sadala porcijās un pasniedz.
5
46

2 Komentāri

  1. Kristine 12/03/2016 at 06:32

    Labdien!
    Esmu nedaudz apmulsusi: canneloni likt trauka horizontali jeb vertikali? Sorry…

    Atbildēt
    1. lienegatavo 12/03/2016 at 06:43

      Tas ir atkarīgs no trauka. Lieciet tā, lai viss trauks butu aizpildits. Atkariba no trauka formas, daži var but citādā virzienā nekā viss pārējais. Es pamatā lieku visu horizontāli (guļus) un tad gar malām dažus vertikāli.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.